Detroit 1.7.1984
Bachman-Turner Overdrive kasattiin uudestaan 1983 ja seuraavan vuoden paluulevyn jälkeen bändi kiersi Amerikkaa ristiin rastiin ollen tuona vuonna yksi suurimmista bändeistä amerikkalaisessa konserttibisneksessä. Valitettavasti kiertueella äänitetty Live Live Live nimen saanut live ei ollut tupla ja näin se dokumentoi vain pienen osan bändin keikkaa. 

Tämä radiolle tehty, mutta laajasti bootlegeina levinnyt keikka on jytämusan juhlaa. Bändi on kiistatta kovassa iskussa ja heillä tuntuu olevan yhdessä hauskaa. Ennen kiertuetta tosin hauskuus oli kortilla koska Robbie Bachman ei suostunut osallistumaan reunioniin koska isoveli-Randy otti bändiin mukaan kolmannen veljen Timin. Robbie ja entinen soolokitaristi Blair Thornton haastoivat voitokkaasti bändikaverinsa oikeuteen BTO-logon käytöstä. Vyosien 1983-86 ajan rumpalina toimi Randyn nuoruudenbändin Guess Who'n Garry Peterson. 

Ymmärtääkseni uudestaan koko pitkää nimeään käyttänyt bändi julkaisi uuden studiolevynsä vasta syyskuussa mutta mahdollisesti sinkkubiisi For The Weekend oli jo julkaistu ennen tätä keikkaa. Toinen setin uusi biisi My Sugaree kuulostaa yllättävän hyvin kulkevalta joten bändi oli tainnut soittaa jo useita keikkoja ennen kuin antoi radion nauhoittaa keikkansa. 

Toivottavasti Randy Bachmanin ja C. Fred Turnerin 2009 alkanut uusi yhteistyö poikii myös arkistojulkaisuja. Tämä keikka olisi virallisen julkaisun arvoinen. 

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit