I Am The Fire
Yngwie who? kysyttiin joskus aikanaan. Saman kysymyksen sai esittää vielä 4-5 vuotta sitten, kun puheeksi otettiin kreikkalainen Gus G. Sittemmin Dream Evilissä, Arch Enemyssä ja omassa bändissään Firewindissä kannuksensa hankkinut vikkeläsorminen kreikkalainen on ollut Ozzy Osbournen soolobändin kitaristi vuodesta 2009. 

 

Nyt kun pomo keikkailee Black Sabbathin kanssa on Gusille jäänyt aikaa toteuttaa pitkään mielessä pyörinyt ajatus soololevystä. Ex-Yngwie-solisti Mats Leven toimii Firewindin kiertuelaulajana jokunen aika sitten. Tuosta yhteistyöstä syttyi kipinä tämän levyn tekemiseksi. Vauhtiin päästyään Gus teki Matsin kanssa neljä kappaletta. Levyn 12 raidasta kymmenellä on laulu. Solisteja on seitsemän. Silti tämä on selvästi kitaristin soolo. 

 

Tähän väliin varoituksen sana. Voimametallin ystäville I Am The Fire saattaa olla pienehkö pettymys. Tämä on nimittäin enimmäkseen ihan perinteistä heviä. Toinenkin huomautus on sanottava. Studiossa ei ole häärinyt bändi vaan sinne on haalittu nimekkäitä vierailijoita ja ehkä siksi lopputulos on vähän kasvoton. Jay Rustonin miksaama ja Gusin itsensä tuottama levy on soundeiltaan hyvä, mutta sillä osastolla aavistuksen yllätyksetön. 

 

Eniten äänessä olevan Mats Levenin suoritukset ovat sellaista hyvää perustasoa. Paremmin Devour The Day -yhtyeen laulajana tunnettu Blake Allison hoitaa nimikappaleen kotiin. Toinen onnistuja on Evergreyn Tom S. Englund. Hänen esittämänsä Dreamkeeper on levyn hienoin kappale. Sen pitkä, mutta melodinen, soolo on sitä vanhanaikaista näyttämistä. Siitä näillä kitaristien soololevyillä oli aikanaan kyse. Toisen ex-Yngwien, eli Jeff Scott Soton tulkitsema Summer Days melkoinen AOR-imelyys. Journey tulee mieleen. Basistivieraat David Ellefson ja Billy Sheehan on laitettu soittamaan nopeat instrumentaalit. Kummankin osaaminen menee pikkuisen hukkaan. Kuten toisen Ozzy-kitaristin Jake E Leen uudella levyllä tälläkin on muutama raita jotka olisivat ehkä toimineet luultavasti paremmin Pimeyden Prinssin esittäminä. Kitaraa ja varsinkin teräviä sooloja Gus osaa soittaa. I Am The Fire on hyvä, eikä kovin kaukana erinomaisesta. 

 

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit