Blood at the Orpheum
Joo, joo se on niitä mimmilaulajan johtamia tusinabändejä joita Amerikasta pukkaa nyt Evanescencen jalanjäljillä. Muistan katsoneeni In This Momentin debyyttilevyä pitkin nenäni vartta. Tuota en varmana kuuntelisi,  saati arvostelisi. Vuosi oli 2007 tai 2008. Sittemmin tuo ja sitä seuranneet levyt on pitänyt tsekata. Onhan yhtye kehittynyt. Pakko se on myöntää. Mörökölli minut vieköön.

Nyt kolme levyä myöhemmin Maria Brink ja kumppanit julkaisevat ensimmäisen kokopitkän DVD:nsä. Bostonin legendaarinen, kaikenlaista nähnyt,  Orpheum Theater luo filmille hienot puitteet. In This Moment huolehtii lopusta. Yhtye näyttää White Zombien ja Lady Gagan ristisiitokselta. Lavameininkeihin kuuluu kaikkea tanssijoista ja tykeistä lähtien. Bändi käyttää oikeastaan kaikki ne temput jotka Alice Cooper aikanaan kauhurockiin toi. Ei niin että tämä olisi pelkkää kauhua. Kyllä paljasta pintaakin on mukana ihan kiitettävä määrä. Sehän se myy.

Mutta ei vähissä vaatteissa keikisteleviä tanssijattaria jaksaisi montaa aikaa katsella, jos musiikissa ei olisi mitään. Maria rähjää ja keimailee keskellä lavaa korokkeensa päällä. Osaa hän tarpeen tullen laulaa tunteisiin vedotenkin. Naamioitu mörköbändi rokkaa ja kohkaa ympärillä minkä ehtii. In This Momentin kappaleissa on juuri sitä energiaa, menoa ja meininkiä jota tämän tyylinen jyräys vaatii toimiakseen. Soundit toimivat myös. Tällä hetkellä monessa mukana oleva Kevin Churko on miksannut musiikin juuri sopivan intensiiviseksi. Myös konsertin leikkaaja  on onnistunut tehtävässään. Kamera on siellä missä tapahtuu.

Ainakin promoklipille liven sekaan on ripoteltu Marian haastattelu. Se pätkii keikkatunnelmaa tarpeettomasti. Toki kappaleet voi jollain tapaa esitellä ja shown taustoja jotenkin valoittaa, mutta ehkä sen olisi voinut tehdä bonus-osiossa. Konsertti olisi ollut kiva nähdä ihan katkoja.  

 

Tero Honkasalo

 

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit