Live At Hammersmith
Minulle ei ole koskaan selvinnyt miksi Whitesnake äänitti Lontoon kuuluisassa Hammersmith Odeonin keikkansa marraskuussa 1978. Olen joskus lukenut että syynä oli japanilaisen promoottorin toive saada sikäläisille markkinoille livelevy ennen kuin buukaisi bändin nousevan auringon keikkamarkkinoille. Tämä levy julkaistiin kuitenkin Japanissa vasta vuoden 1980 alussa. Eurooppalaisen fanin ei ole ollut pakko tätä kallista import-albumia itselleen hankkia sillä Live At Hammersmith laitettiin kesän 1980 äänityksistä kasatun Live In The Heart Of The City -levyn kanssa samaan pakettiin.

Levyn biisejä valitessa on taatusti muistettu se tosiseikka, että Deep Purple nautti Japanissa suurta suosiota. Might Just Take Your Life ja Mistreated edustavat levyn perintöosuutta. Niistä ensimmäinen ei tosin nouse lähellekään samalle tasolle kuin neljä vuotta aiemmin. Kitaristi Bernie Marsdenilla on mahdoton tehtävä paikata Glenn Hughesin poissaolo. Sitä vastoin Whitesnaken Mistreated on komeaa kuultavaa. Jon Lordin intro korvaa Ritchie Blackmoren ja muutenkin versio on hieman erilainen kuin Deep Purplen. Silti se on riittävän lähellä alkuperäistä tuoden Purplen kolmoskokoonpanon uskollisille faneille kyyneleen silmään. Bändin esikoislevyä (LP:tä) edustavat sen nimibiisi Trouble ja levyn vauhtiraita Lie Down.

Jostakin kumman syystä EMI ja/tai David Coverdale ei ole halunnut päivittää tätä kuuden kappaleen ja vaivaisen 36 minuutin mittaista albumia. Vuoden 2007 remasteroinnin yhteydessä levylle olisi voinut laittaa lisää kappaleita.

Petri MyllyläTakaisin edelliselle sivulle


Kommentit