Tao Of Dead III
…And You Will Know Us By The Trail Of tietää ja suunnittelee mitä tekee. Ja tekee suunnitelmiensa mukaan. Tao Of Dead – levyn ilmestymisen jälkeen Conrad kertoi, että seuraava levy on tavallisempaa Trail Of Deadia ja sitten on taas progressiivisemman musiikin aika. Lost Songs oli tuo ”tavallinen” kiekko.  Se oli nippu äkkivääriä ja vihaisia kappaleita.

Tao Of Dead -levyllä oli tavallaan kaksi pidempää teosta jotka muodostuivat yksittäisistä osasista. Tämä teemalevyn kolmas osio on rakennettu viidestä palasta. Levyllä ei kuitenkaan ole kuin yksi raita. Osasten vaihtumisen huomaa parhaiten seuraamalla sanoja.

Tao Of Dead III alkaa kauniisti ja rauhallisesti. Itse asiassa Gods We Really Are on mahdollisesti kauneinta musiikkia jota olen tältä porukalta kuullut. Once The War Was Fought jatkaa teoksen kasvattamista. Rytmejä ja säröä on mukana. Osio päättyy rautatieasemalta kuulostavaan hälyyn. Time’s Twisting Line palauttaa tunnelman rauhalliseksi. Divisive Measures jatkaa rytmikkäänä. Akustiset soittimet ovat saaneet seurakseen ties mitä elektronisia säksättimiä. Teoksen huippukohdassa rummutetaan ankarasti.  Nyt ollaan varhaisen Pink Floydin äänimaisemissa. Siitä jatketaan Hawkwind-henkisellä avaruusrockilla.  Gods We Really Are Reprisellä rauhoitutaan loppua kohti tultaessa. Levy päättyy kuten alkoikin.

Tao Of Dead III:n voi hankkia Pledgemusic.comin kautta. Tätä uskaltaa suositella kaikille progressiivisesta rockista pitäville.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit