Spirit Of The Airwaves
Jos Rushilta pitää valita yksi aikakausi josta pidän eniten, se osuus tuohon 1980 vuoden paikkeille. Ehkä Moving Pictures – levyn voi vielä ottaa mukaan. Eli kaikki paras materiaali oli tehty ennen Exit…Stage Left – liveä. Bändin kulta-aika alkoi Farewell To Kings levystä. Yhtä riemukas oli sen jatko-osa Hemispheres.  Permanent Waves oli eräänlainen vedenjakaja. Bändi teki edelleen monimutkaisia progeteoksia, mutta myös Spirit of Radion kaltaisia radioystävällisiä kappaleita.

Spirit Of The Airwaves on äänitetty St. Louisissa 13.2.1980 yhtyeen Permanent Waves – kiertueella. Sama radioshow on julkaistu vaikka kuinka monella bootlegilla. Yksi hyvälaatuisista on Natural Science -niminen. En itse asiassa ole varma siitä kuinka virallinen tämä Smokinin tekemä Spirit Of The Airwaves -julkaisu on. Ainakin sille on laitettu musiikkia niin paljon kuin mahtuu ja ihan asiallisesti kirjoitettu vihko.

Setti on rakennettu hyvin. Pääpaino on vanhemmilla levyillä. 2112 ja Fly By Night saavat hyvät edustukset. Xanadu muistuttaa Farewell To Kingsin mahtikappaleesta. Encorena kuultava La Villa Strangiato on Hemispheresin eepos. Varsinainen Cygnus X-1 Book II: Hemispheres on jätetty pois. Sen sijaan jopa heikohkolta Caress of Steeliltä on mukana iloisesti kulkeva Bastille Day. Levyn huippukohta on uuden levyn raidat Spirit of Radio ja varsinkin Natural Science. Tästä ei Rush-live juurikaan parane.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit