Live At Leeds (video & audio)
Ostin teininä 1981 Rolling Stonesin Tattoo You -albumin. En pitänyt siitä silloin enkä  2012, kun kuuntelin sen uudestaan lähes 30 vuoden jälkeen. Vein ylijäämänauhoista kasatun LP:n divariin ja levyhyllyyni tuli seuraavan kerran bändin musaa vasta 1989 kun ostin Steel Wheels CD:n. Se onkin oma tarinansa, jotan en tässä jatka.

Katselin viikko sitten Stonesin 1981 kiertueen viimeisellä pysäkillä Hamptonissa kuvatun keikkavideon. Koska setti on lähes identtinen kuin seuraavan kesän Euroopan kiertueella ja sen viimeisellä keikalla Englannin Leedsissä, keikkaan keskittyminen oli alkujaan vaikeaa.

Rolling Stones vuosimallia 1982 eroaa miehitykseltään edellisestä vuodesta. Pitkään Stonesin matkassa ollut ja Ritchardsin sydänystävä Bobby Keys'in parivaljakkona kuullaan Amerikassa 1981 puhaltaneen Ernie Wattsin sijaan Gene "Daddy G" Bargea. Toinen, ja Stonesin historian kannalta isompi muutos on Amerikan kiertueelle jo hakeutunut (ja yhden keikan vieraillut) Allman Brothers Bandin Chuck Leavell on liittynyt bändiin (ja on siinä yhä vuonna 2020).

Petri Myllylä /17.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit