Life In The Jungle
Walter Trout siirtyi soolouralle 1988 ja seuraavan vuoden kesällä nelimiehinen Walter Trout Band vieraili tukholmalaisella studiolla äänittämässä esikoislevynsä. Kesken sessioita (2.7.) bändi matkusti Tanskan Midtfyns festareille, jossa soitetusta setistä levylle valikoitui lopulta neljä raitaa. Tuon kesän vetonaula oli Tracy Chapman, mutta ainakin yleiöäänistä voi päätellä että 64.000 ihmisestä riitti myös Walterille kuulijoita.

Walter Trout on myöhemmin hiukan pahoitellut alkutuotantonsa tuotannollista laatua. Tähän on ihan syynsä sillä Life In The Jungle on todella tökerösti kasattu. Alkujaan pelkästään vinyylinä julkaistu levy olisi voitu jakaa studio ja keikkaosioon, mutta nyt ne ovat levyllä sikinsokin. Vaikka Walterin omat biisit eivät vielä pysäytä livesetin covereiden tapaan, kuulee levyltä sen että kaverilla on soittotaitoja ja ura edessään. Oma suosikkini on Jimi Hendrix'in Red House sekä John Lee Hookerin (jonka kanssa Trout soitteli) Serve Me Right To Suffer.

Pohjoismaissa 1989 julkaistui vinyyli on keräilyharvinaisuus, eikä alkuperäinen hollantilaisen Provogue-yhtiön 1990 julkaisema LP ole sekään alelaarin hinnoissa. Sen CD-version (pikkukuvat) saa omakseen uuden hinnalla. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit