Medusa
Juuri valmistunut lukion historian opettajani lainasi minulle Trapezen Medusan vuonna 1982. Ilmestyessään kaksitoista vuotta aiemmin se oli Trapezen toinen levy samana vuonna. Bändi on tällä levyllä kutistunut aiemmasta viisikosta trioksi. Samalla Glenn Hughes erottuu omalla hyvin tunnistettavalla äänellään. Innokkaana Deep Purple -fani äänitin albumin itselleni ja se oli pitkään yksi eniten kuuntelemiani C-kasetteja. 

Musiikillisesti tämä funk'n'solu'n'rock -levy on bändin esikoiseen verrattuna aivan eri tasolla. Biisit ovat yksinkertaisesti paljon parempia. Omia suosikkejani ovat avausraita Black Cloud, vuosien saatossa jatkuvasti kasvanut Seafull sekä Jury ja levyn päättävä nimiraita Medusa. Kolmesta jäljelle jääneestä Your Love Is Allright ja Touch My Life ovat nekin laatukamaa joten oikeastaan vain monotoninen Makes You Wanna Cry tiputtaa levyn tasoa klassikosta erinomaiseen. 

Levystä ilmestyi erittäin laadukkaasti remasteroitu CD vuonna 2008. Sitä vai lämpimästi suositella. Saatuani 2014 valtavan vinyyli-innostuksen, hankin elämäni ensimmäisen Medusa LP:n. Amerikkalainen levy lienee uusintaprässäys sillä sen sisäpussissa on kuvia vuosina 1966-72 julkaistuista levyistä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit