Trapeze
Vuonna 1975 äänitetty Trapezen toinen Trapeze-niminen levy on jännä kokonaisuus. Sillä esiintyy tavallaan kaksi bändiä. Mel Galley soittaa luonnollisesti kitaraa ja laulaa. Dave on Holland on rumpujen takana. Hot Wire -kokoonpanon basisti Pete Wright on edelleen mukana. Samoin kitaristi Rob Kendrick. Ei tuo mitään. Hyvähän se on, että kokoonpano pysyy samana ja vakaana. Mutta tälle levylle on otettu mukaan entinen solisti ja basisti Glenn Hughes laulamaan kahdella raidalla. Olisi luullut jonkun hälytyskellojen soivan.

Trapezen musiikki on Mel ja Tom Galleyn käsialaa. Tuottaja Steve Smith on saanut nimensä yhden kappaleen tekijätietoihin. Basisti Wright on myöhemmin kertoillut, että Smith oli tuottajana melkoinen pomottaja. Hän oli vaatinut Gimmie Good Love -kappaleeseen muutoksia ja siksi hänen nimensä on mukana. Levyn coveri on On the Sunny Side of the Street. Se oli myös tuottajan idea. Ei tullut hittiä, vaikka piti. Melkoinen outolintu tuo paremmin Frank Sinatran esittämänä tunnettu kappale on. Soittivat sitä keikoillakin. Ei toiminut.

Musiikillisesti Trapeze ei eroa paljoakaan edeltäjästään. Star Breaker on ehkä parempi avausraita kuin edellisen levyn Back Street Love. Toisena kuultava It's Alright esittelee bändin herkkää puolta. Samaa osastoa on Hughesin kerralla purkittama Chances. Soul Stealer ehkä levyn tarttuvin kappale ja toinen Hughesin laulama Nothing for Nothing eniten funk.

Levy ilmestyi vuonna 1976. Hughes vieraili bändin kevään keikoilla, lauloi ja soitti jopa bassoa. Kukaan ei epäillyt vieläkään mitään. Sitten tuli kesä ja ilmoitus, että Deep Purple on hajonnut. Kohta Wright ja Kendrick olivat työttömiä ja Trapeze oli taas trio. Reunion Hughesin kanssa kesti valitettavasti vain yhden kiertueen verran. Onneksi ehtivät äänittää Hughesin ensimmäisen soololevyn ennen välirikkoa.

Aikansa haavojaan nuoltuaan Melin ja Daven seuraava veto oli pyytää Wright takaisin. Laulajaksi he palkkasivat Peter Goalbyn.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit