Way Back to the Bone
Vuonna 1972 Glenn Hughesin, Mel Galleyn ja Dave Hollandin Trapeze oli yksi Teksasin suosituimmista bändeistä. Oikeastaan vain ZZ Top oli suositumpi. Bändi soitti keikkoja jopa valtavilla stadioneilla. Harvat Deep Purple -fanit, ainakaan täällä meillä Härmässä, tiesivät tuon taivaallista Trapezesta. Kaikki tietenkin muuttui, kun Jon Lord ja Ritchie Blackmore tarjosivat Glenn Hughesille töitä Deep Purplesta. Trapezen kaksi triona tehtyä levyä alkoivat kiinnostamaan kovasti. Mikä mies tämä Hughes on? Mitä tämä Trapeze on aiemmin tehnyt?

Tämä live-levy sisältää kappaleita Medusa ja You’re The Music…We’re Just The Band -levyiltä. Äänitys tällä vuonna 1998 ilmestyneellä CD:llä ei ole kovin kummoinen. Mutta musiikki on sitäkin elävämpää. Trapeze yhdistelee musiikkiinsa rockia ja funkia jäljittelemättömällä tavalla. Keikan avaavat Way Back To The Bone ja You Are The Music (We’re Just The Band) , niissä groove on koko ajan läsnä. Bändi kuulostaa pidättelemättömältä. Medusa-levyltä napattu Seafull on raskaudessaan ja eeppisyydessään kuin Deep Purplen Mistreated konsanaan. 
Alkuperäisen Live Way Back To The Bonen löytäminen voi olla tänä päivänä hieman hankalaa. Ebay, muut nettikaupat ja kirpputorit ovat paikkoja joista voi yrittää. Levy löytyy kokonaisena, joskin kahdelle eri levylle pilkottuna Trapezen On The Highwire -tuplalta. Sillä saa bändin kolme levyä samassa paketissa. Viimeisen kokoonpanon tekemä Hold On ja toinen live-kiekko Dead Armadillos eivät ole kokonaan huonoa Trapezea, mutta tälle vuoden 72 livelle ne eivät pärjää millään. Tämä Dallasissa äänitetty keikka on Trapezea aivan parhaimmillaan. 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit