Eyehategod
EYEHATEGOD tuli aikanaan tutuksi Pantera-solisti Phil Anselmon käyttämien t-paitojen kautta. Olihan moisen hahmon diggailemaan bändiin tutustuttava. Vuoden 1993 Take As Needed For Pain oli äärimmäisyydessään vakuuttava näyttö. Jo sillä levyllä yhtye yhdisteli hard corea ja Black Sabbathin kaltaisten yhtyeiden raskaita ja junnaavia riffejä. Yhtyeen kappaleista ei voinut arvata tuleeko turpaan laakista ankaralla suoralla vai hakataanko kuulija lyhyillä iskevillä koukuilla. Olo on kuin altavastaajalla nyrkkeilykehässä, jännittää ja pelottaa. Kohta tulee turpaan. Pian sattuu.

Eyehategod on yhtyeen ensimmäinen levy 15 vuoteen. Sillä on kaikki aika lailla ennallaan. Ensin vahvistin kiertää ja sitten Agitation! Propaganda! avaa pelin vähän yli parin minuutin kaahauksella. On virtaa ja iskuja satelee. Sitten ryömitään polvet verillä muutama kappale eteenpäin. Välillä se ottaa, välillä se antaa. Quitter’s Offensive on yllättävän kepeää tanssia. Köysiä pitää vältellä. Nobody Told Me on toinen keinahteleva kappale, riffi on notkea. Worthless Rescue alkaa hieman varovaisesti, mutta junnaa sitten lähes neljä minuuttia vaivattomasti.

Framed to the Wall avaa toisen erän tai levyn B-puolen. Taas on vauhtia ja vimmaa. Robitussin and Rejectionin kohdalla ainakin tämä kuulija alkaa olla aika hapoilla. Taas ollaan kanveesissa ja meno ei maita. 7-minuuttinen Flags and Cities Bound on melko pökerryttävä kokemus. Vaikea sanoa onko se kappale vai jonkinlaista sävellettyä hälyä. Medicine Noose käynnistyy ensimmäisen minuutin. Kunnolliseen vauhtiin se ei pääsekään, vaan alkaa empimään toisen kolmanneksen täytyttyä. Viimeinen kolmannes tullaan pikkupakolla. The Age of Boot Campin kohdalla kuulija on jo aivan loppu. Meno on alavireistä ja suussa maistuu pahalta. Takaraivossa toistuu, tämä on kohta ohi, tämä on kohta ohi. Kunnon tyrmäystä tämä bändi ei saa aikaiseksi, mutta ottaa allekirjoittaneesta pistevoiton. Toivottavasti seuraavaan kohtaamiseen ei mene pienen ihmisen ikää. Kyllähän tämä kipu koukuttaa.

Tero Honkasalo  


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit