Symmetry In Black
Jostain syystä hitain ja raskain amerikkalainen metalli tulee New Orleansista. Crowbarin viimeisin on yksi raskaimmista.Kirk Windsteinin johtama sotaratsu on raatanut hidasta, likaista, hikistä ja äärimmäisesti runnovaa musiikkiaan jo 25 vuoden ajan. Sitkeys ja sisu ei ole yksinomaan suomalaisten juttu. Samalla tavalla kuin yhtyeen kotikaupunki on rakennettu useasti uudelleen, myös bändi on noussut tuhkasta.

Musiikillisesti Crowbar on hyvin pitkälti ennallaan. Kirk laulaa edelleen tyylillään, joka tuo paikka paikoin mieleen Blackie Lawlessin ja Chuck Billyn. Hänen äänessään on jotain erittäin mielenkiintoista, vaikka hän sitä pääasiassa rähjäämiseen käyttääkin. Ehkä tien päällä vietetyt vuodet kuuluvat.

Soundillisesti Symmetry In Black on harppaus eteenpäin kolme vuotta sitten ilmestyneestä Sever The Wicked Handista. Jollain tapaa kappaleiden rakenteetkin toimivat nyt paremmin. Hienoja biisejä oli edelliselläkin levyllä, jopa sellaisia joita voi metallimieskin sanoa kauniiksi, mutta tällä kertaa on onnistuttu vielä paremmin. En voi sanoa olevani tämän Phil Anselmon Downin kautta tutuksi tulleen bändin suuri fani tai tietäjä, mutta jotenkin tekee mieli väittää, että Symmetry In Black on yhtyeen pitkän uran kohokohta.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit