Choba B CCCP
Neuvostoliiton viimeisen presidentin Mihail Gorbatchovin starttaama liennytysohjelmat glasnost ja perestroika sallivat sikäläisten ihmisten harrastaa laillisesti sellaista länsimaista hapatusta kuin rock and rollia. The Beatles ja monet muut länsimaiset yhtyeet olivat toki tunnettuja myös rautaesiripun takana. Paul McCartney halusi julkaista idässä oleville faneilleen levyn, jonka länsikopioista ei tarvitse maksaa kuukausipalkan verran. Itse asiassa tätä levy ei alkujaan edes tarkoitettu miehen länsifaneille. 

Ostin Choba B CCCP:n Suomessa vierailleelta venäläiseltä rekkakuskilta, ja levy soi useasti kotonani 80-luvun lopulla. Sitten se jäi unhoon ja myin vinyylin divariin. Ympyrä sulkeutui 2014 kun ostin sen, taas venäläiseltä, Hietalahden kirpputorilta. Tämänlaisen hyvän tuulen rokkilevyn viehätys ei katoa koskaan. Ja Paul jos joku osaa 50-luvun hitit, ja varsinkin niiden kääntöpuolet. Hän kun nuorena miehenä järkeili bändikaverinsa (joku John) kanssa että kun bändikisoissa soittaa harvinaisempaa materiaalia ei tule verrattua aiemmin illalla esiintyneisiin, mahdollisesti parempiin bändeihin vaan voi menestyä kovalla Show'lla ja ulkomusiikillisilla avuilla eikä pelkästään soittotaidolla. 

Sessioissa äänitettiin 22 biisiä. Niistä kuusi on yhä julkaisematta sillä levyn ensipainoksella oli 11 biisiä, seuraavassa niitä oli pari enemmän. Kansainvälisellä 1991 CD-julkaisulla oli yksi 1989 julkaistu biisi ja erään lehden kokoelmalla oli sessioista pari biisiä. Levyn deluxe edition olisi itselleni mieleinen julkaisu. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit