Touch
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 500. parhaaksi albumiksi heti bändin seuraavan levyn jälkeen. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Kuuntelin vuonna 1983 enimmäkseen raskasta rockia, mutta Eurythmics'in hitit eivät jääneet huomiotta nekään. Touchilta irrotettiin kaikkiaan kolme singleä, ja ne kaikki menestyivät loistavasti nostaen albumin Englannin ykköseksi ja Jenkkien Top-10:een. Levyn oma suosikkibiisini Who's That Girl julkaistiin lähes puoli vuotta ennen albumia, Right By Your Side ilmestyi muutama viikko ennen albumin julkaisua marraskuussa 1983. Kolmas single Here Comes A Rainy Day vuoden 1984 alussa. 

Ostin ensimmäisen Eurythmics-levyn Be Yourself Tonightin vasta 1985 enkä hankkinut Touchia tai sitä ennen julkaistuja levyjä hyllyyni. Touch ennätti viettää 3-kymppisiään ennen kuin keväällä 2014 hankin sen itselleni vinyylimuodossa. Ensikuuntelun perusteella bändi kuulostaa itselleni vielä liian elektroniselta ja koneelliselta. Mutta levyn hitit ovat säilyneet hienoina esimerkkeinä että myös 80-luvulla osattiin tehdä jotakin pysyvästi hienoa, ehkä vain kimalletta ja muovista kertakäyttöpoppia. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit