Genesis Revisited: Live At The Royal Albert Hall
Temppu ja miten se tehdään uudelleen. Kysykää Steve Hackettilta. Kuten Hackettin edellisessä konsertti-DVD-arviossa kerrottiin, Prog-lehden lukijat valitsivat Genesis Revisited: Live At Hammersmithin vuoden 2013 tapahtumaksi. Miten siitä voi laittaa paremmaksi? Päivittämällä konserttisalin vielä pykälää aiempaa hienommaksi tietenkin.  Britanniasta tuskin löytyy artistia, joka ei haluaisi, edes joskus uransa aikana, soittaa Royal Albert Hallissa. Se on jo paikkana jonkinlainen Hall of Fame. Siellä käyminenkin tuntuu hienolta. On vaikea edes kuvitella kuinka hienolta sen lavalla tuntuisi soittaa. Steve tietää.

Steve Hackett uusi settiään minimaalisen vähän, vaihtoi pari vierailijaa ja otti Royal Albert Hallin haltuun. Settiä rakennettaessa on mukaan valittu ne biisit jotka Steven mielestä pitää soittaa aina, mutta kuulemma on myös huomioitu faneja ja heidän toiveitaan. Huono homma diggarin kannalta on se että tämäkin keikkatallenne on, vain viidestä uudesta kappaleesta huolimatta, pakollinen hankinta. Oikeastaan tähän pitää tutustua ihan sen takia, että ex-Genesis Ray Wilson, joka lauloi Calling All Stations – levyllä, esittää omalla tunteikkaalla tyylillään The Carpet Crawlersin. Tuo on konsertin kohokohta. Wilsonin tulkinta I Know What I Likesta on myös valtavan hyvä. On mukava huomata, että Hackett on yhteyksissä Genesiksen entisiin jäseniin. Sellaisiinkin joiden kanssa hän ei aikanaan musisoinut.

Hammersmithin keikalla John Wetton lauloi Afterglown. Nyt hän on äänessä komealla Firth Of Fifthillä. The Flower Kings ja Transatlantic ovat soittaneet The Return Of The Giant Hogweediä keikoillaan. Ei ole siis yllätys, että Roine Stoltin vierailu osuu tuon kappaleen ajaksi. Amanda Lehman laulaa Ripplesin. Vaikka setti on pysynyt hyvin pitkälti ennallaan, Hackettin bändin soittajat ovat sen verran kovia tekijöitä, että mistään eilisen toistamisesta ei ole kyse. Biiseissä on pieni ainutlaatuisuuden leima. Siitähän live-musiikissa on kyse. Tunne pitää kuulua. Progelevyksi tämä paketti onkin yllättävän tunteikas.

Genesis Revisited: Live At The Royal Albert Hall on hankittavissa latauksena, 2CD+DVD digipakettina tai juhlavana deluxe artbookina, jonka sisältö on BluRay+DVD+Bonus-DVD+2CD. Vallan tässä innostuu!

 

Tero Honkasalo

 

 

 

  

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit