Savage
Eurythmics-pomo Dave Stewart oli aiemminkin osoittanut kiinnostusta elektronista musaa kohtaan, ja Eurythmics oli koko 80-luvun ajan hengessä oleva bändi. Upeiden pop-biisien tekijä ja Annie Lennoxin parivaljakko ei kuitenkaan osannut pitää tämän levyn soundimailmaa sellaisena, että siitä olisi kohonnut ajaton klassikko. Edelliset albumit Be Yourself Tonight ja Revenge olivat ehkä ilmestyessään enemmän mainstreamia, mutta ovat näin myös vähemmän aikaan sidottuja kuin mitä Savage. 

Ennen 2014 kevättä en ollut koskaan omistanut Eurythmics'in levyjä vinyylimuodossa. Englannista tilaamani LP:t olivat edullisia (ja osa myös huonokuntoisia), joten minusta tuli toistamiseen Savagen omistaja. Alkuperäinen CD keräsi vuosia pölyjä kunnes vein sen divariin. En siis innostunut levystä 24 vuotta sitten.

Levypuoliskojen avausraidat Beethoven ja I Need Man olivat albumin kaksi suurinta hittiä. Jälkimmäinen ja kaikista levyn biiseistä erilaisin, akustisen liveraidan oloinen I Need You olivat uusintakuuntelun perusteell omat suosikkini. Mutta silti pelkään että suuren julisteen kanssa levypussiin laitettu vinyyli pysyy siellä pitkään ennen seuraavaa soittokertaa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit