Escape
Nuoruuden tyttöystävälläni, ja erityisesti hänen isosiskolla oli sofistikoitunut musiikkimaku. Heidän levyhyllystä löysin paljon taidokasta, mutta hiukan omaa makuani kevyempää musiikkia. Yksi näistä löydöistä oli Journey. Myös eräs lapsuudenystäväni diggasi amerikkalaisia aikuisrock-bändejä. Taisin hänen luona kuulla tämän Journey'n seitsemännen albumin. 

Escape oli kosketinsoittaja Jonathan Cainin ensimmäinen bändissä, ja albumi lienee kaupallisesti Journey'n uran menestynein. Alkuperäisjäsenen ja -laulajan Gregg Rolien lähdön myötä bändin musiikki muuttui vielä askeleen lähemmäksi kohti poppia ja Escape myikin Amerikassa rekkalasteittain. Kuten jokainen musiikkifani tietää, menestys ei aina ole suoraan yhteydessä levy kiinnostavuuteen, eikä varsinkaan sen tuoreena säilymiseen. Olen kuunnellut harvakseltaan Escapea yli 30 vuoden ajan, ja se on säilyttänyt ihmeen hyvin viehätysvoimansa. Hiukan karrikoiden voisi sanoa sen olevan ajaton klassikko. 

Tilasin keväällä 2014 Amerikasta ison kasan vinyylilevyjä. Escapen puolen dollarin hinta tuntui houkuttelevalta ja näin minusta tuli levyn omistaja 33 vuotta sen ensikuuntelun jälkeen. Kuusi vuotta myöhemmin ostin levystä laadukkaamman kappaleen ja sain tällä kertaa myös sisäpussin, josta löytyy biisien sanat. Vuonna 2006 remasteroidulle CD:lle liitettiin bonuksiksi singlen B-puolelle aikoinaan laitettu La Raza Del Sol sekä kolme Live In Houston DVD:n raitaa (enemmänkin olisi mahtunut)

Perri Myllylä / 06.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit