Van Halen: Women And Children First
Edeltäneiden kahden levyn poikamaisen ilottelun sijaan Van Halen eaittelee maaliskuussa 1980 julkaisemallaan kolmannella albumilla aiempaa hiotumpia sävellyksiä, joissa on jippoja niin että levy imaisee kuulijansa sisäänsä hienosti koukuttaen. Edeltäjänsä tavoin Amerikan listakuutoseksi noussut platinalevy jakaa kuitenkin mielipiteitä eikä kaikki fanitkaan nosta sitä edeltäjiensä rinnalle.

Bändi oli aikaansa edellä julkaistessaan levyltä irrotetun And The Cradle Will Rock -singlen. Kosketinsoitinvetoisten biisien hittiaika oli vasta muutama vuosi myöhemmin. Eddie soitti vanhaa Wurlizeria Marshall-kitaravahvistimet kautta saaden siihen ärhäkän särön. Avauskappaleen lisäksi räjähtävä Everybody Wants Some, slidekitarat tarjoava Could This Be Magic (kakkoskitaristina bändin laulaja David Lee Roth!), kiertueen avausbiisiksi valikoitunut eloisa Romeo Delight ja In A Simple Rhyme ovat omia suosikkejani. Mukana on jälleen myös vanhaa materiaalia sillä Fools tulee ajalta ennen Mike Anthonyn liittymistä bändiin 1974. Toinen, ja parempi 1974 raita on Take Your Whiskey Home. Bändi teki käsittämättömän tökerön videon biisistä Loss Of Control.

David Lee Rothin aikakauden kuusi studiolevyä remasterotiin vuonna 2000, mutta valitettavasti niihin ei lisätty bonuksia. CD:n lisäksi omistan levystä kaksi vinyyliä. Alkuperäinen englantilaisprässäys on uutta vastaavassa kunnossa, mutta siitä huolimatta hankin levyn 180 grammaisen 2010 uusintapainoksen koska sen kannen väritys poikkeaa täysin aiemmista julkaisuista. Levyn sisällä ollut David Lee Rothin iso juliste sitä vastoin on täysin samanlainen kuin mitä aikoinaan. Valitettavasti replikanttijulkaisua tehdessä Warner ei ole laittanut levyn takakanteen biisilistaa oikeaan järjestykseen. 

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit