Van Halen: Diver Down
Kaverini vauhkosi keväällä 1981 ostamansa Van Halen levyn hienoudesta niin paljon että pyysin häntä äänittämään Fair Warning nimisen levyn itselleni. Innostus bändiä kohtaan tarttui minuun ja pian omistin sen ja kaikki aiemmat Halen-levyt. Oli selvää että tulisin hankkimaan myös bändin viidennen levyn kun se vain ilmestyy.

Liekö Van Halenin levytystahti ollut liian kireä sillä Diver Down sisältää peräti viisi coverbiisiä. Kun vielä bändin seitsemästä omasta kappaleesta kolme on eriasteisia introja tai lyhyitä instrumentaaleja, levy oli ilmestyessään itselleni todella iso pettymys. Mikäli rajataan edellisen levyn sessioissa äänitetty Secrets, levy ei juuri tarjoile ikimuistoisia Van Halen originaaleja. Roy Orbisonin Oh, Pretty Woman julkaistiin hyvissä ajoin ennen albumia ja siitä tehty hauska video pyöri MusicTV:ssä nostaen singlen Jenkeissä peräti kahdenneksitoista. Eddie Van Halen esitteli sessioissa pianolla säveltämäänsä biisiä Jump, mutta se jäi äänittämättä koska kukaan ei vielä tuolloin innostunut syntikkavetoisesta biisistä.

Hankin tämän huhtikuussa 1982 ilmestyneen levyn heti sen ilmestyttyä. Heikkolaatuinen kanadalainen frisbee ei pärjää laadukkaasti remasteroidulle CD:lle. Petyin levyyn siinä määrin etten ole siihen oikein koskaan jaksanut paneutua intensiivisesti.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit