Do You Wanna Start A War
Amerikkalainen Fozzy yllättää. Alun perin hauskanpitoa ja lainakappaleiden soittamista varten perustettu ryhmä osoittaa tuoreimmalla levyllään olevansa kypsä jopa tavoittelemaan listasijoituksia rapakon tuolla puolen ja miksei täälläkin. Fozzyn nimi soitti jollain tapaa kelloja. Se oli tuttu jotain kautta. Pikku kelailun jälkeen muistui mieleen, että Fozzyn perustaja ja kitaristi Rich Ward sekä basisti Paul Di Leo soittivat hetken Adrenaline Mobin kiertuekokoonpanossa. Tuon muistaminen herätti mielenkiinnon tätä levyä kohtaan. Mikä sai kaverukset jättämään kohtalaisessa nosteessa olleen superkokoonpanon?

Do You Wanna Start A War on oikein hyvä levy. Se on täynnä energisesti esitettyä modernia metallia. Materiaali on sen verran monipuolista, ettei mitään simppeliä genremääritystä voi tehdä. Fozzy ottaa vaikutteita joka puolelta. Muutamista biiseistä tulee mieleen Ozzy Osbournen viimeisen levyn tekeleet, toisaalta onpa seassa Testamentilta kuulostavia thrash metal -kipaleita. Sanoiko joku Disturbed? Pari hitaampaa raitaa on mukana, mutta nekin ovat enemmän tai vähemmän huumorilla otettavia, kuin siirapissa uitettuja hattaroita. Edes noiden slovareiden kohdalla ei tule mieleen sana herkkä.

Ei ole varsinainen ihme, että Fozzyn ulosanti on melkoisen miehekästä. Yhtyeen solisti on monet kolhut kärsinyt show-painija Chris Jericho. Jos homma toimii näin upeasti studiossa, voin vain kuvitella kuinka vakuuttava nokkahahmo hän on livenä nähtynä. Tämä bändi tekisi mieli kokea keikalla. Ja ei, ei tulisi mieleenikään aloittaa minkäänlaista rähinää näiden tyyppien kanssa.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit