IV
Winger on Amerikassa kuuluisien muusikoiden muodostama kokoonpano. Siitä oli hilkulla tulla uusi Bon Jovi aivan 80-luvun lopussa. Bändin videot pyörivät tuolloin MTV:llä tiuhaan tahtiin ja yhtye teki menestyksekkäitä kiertueita. 90-luvun puolella suosittua grungea vastaan Winger hyökkäsi rankalla ja jopa hieman progesävyjä omanneella Pull-levyllä. Sitten bändistä ei kuulunut mitään ennen kuin nyt.

 

IV jatkaa Pullin aloittamalla raskaammalla linjalla. Rankkuutta ja syvyyttä soundiin tuovat uudet jäsenet John Roth ja Cenk Eroglu. Molemmat soittavat kitaraa ja jälkimmäinen hoitaa myös kosketinosuudet. Varsinainen soolokitaristi on edelleen, nykyään myös Whitesnakessa vaikuttava, Reb Beach. Rumpuja soittaa itsensä musiikkiprofessoriksi opiskellut Rod Morgenstein. Alataajuuksista ja laulusta vastaan Kip Winger itse. 

 

Kaikki on siis periaatteessa oikein ja hyvin. Winger on taas oikea bändi ja sen soittajat ovat taidoiltaan erinomaisia. Jokin silti hieman mättää. Kovin montaa erinomaista biisiä yhtye ei ole onnistunut kirjoittamaan. Runnova Disappear on yksi parhaista. Onneksi hyviä kappaleita on sentään mukana useampia. M16:n kertosäe on tarttuva ja Your Great Escape kulkee kuin juna. Yhtään Headed For The Heartbreakin kaltaista hittiä ei ole mukana, mutta ehkä levyn kohderyhmäkin on eri kuin vuonna 89. Kenties On A Day Like Today kelpaa tämän päivän 30 ja risoille. Minusta se on levyn paras kappale.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit