Better Days Comin'
Wingerin basisti Kip Winger on sanonut, että Reb Beach voi jammailla ja keksiä vaikka kuinka monta riffiä tunnissa, muttei muista myöhemmin kuinka ne soitettiin. Tämän levyn kappaleet on kirjoitettu kuukauden sisällä. Ehkä tällä hetkellä Whitesnaken levyä tekevän kitaristin muisti on sen mittainen. Siinä Kip on oikeassa, että parhaimmillaan Rebiltä tulee kerrassaan erinomaisia kitarajuttuja.

Frontiers Records tuntuu uskovan tähän levyyn aika vahvasti.  En muista koska viimeksi tämä bändi olisi tehnyt kolme promovideota. Parilla ensimmäisellä pätkällä bändi muistuttaa nuoruudestaan ja menneisyydestään bailubändinä. Nopea ja erittäin energinen Rat Race oli klipeistä ensimmäinen. Avauskappale Midnight Driver Of A Love Machine on, jos mahdollista, vielä tarttuvampi. Kitarasooloille on varattu tilaa. Ja oikein hyvin Reb luritteleekin. Tin Soldier osoittaa, että yhtyeellä on edelleen vakavampi, jopa progressiivinen puolensa. Rod Morgensteinin osaaminen pääsee sillä esille ja oikeuksiinsa.

Winger on onnistunut tekemään monisävyistä musiikkia. Kipin ääni on edelleen erinomaisessa kunnossa. Myös kitaristit osallistuvat hoilaamiseen. Kertosäkeistä ja kööreistä löytyy. Koukkuja on eikä riffejäkään ole säästelty. Ehkä teksteistä löytyy joku syvempikin tarkoitus, mutta enpä taida sanoa niistä enempää. Raskas Queen Of Babylon ja runnova Storm In Me ovat suosikkini tällä hetkellä. Kokonaisuutena Better Days Comin' on helposti paras Wingerin uuden tulemisen aikaisista levyistä.

Tero Honkasalo

 

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit