Van Halen: 5150
Van Halen sai riveihinsä vuonna 1985 soolouralle lähteneen David Lee Rothin tilalle omalla soolourallaann jo kymmenen vuotta olleen, ex-Montrose solistin Sammy Hagarin. Uuden kokoonpanon ensimmäinen yhteinen levy on silti looginen jatke hienosti menestyneelle 1984 albumille.

Itselleni tämä VH-levy on sellainen hyvän tuulen levy. Sen kuunteleminen saa itseni hyvälle tuulelle. Levyn biisit ovat ajoittain hieman siirappisia, mutta silti hauskoja ja mukaansa tempaavia. Rakkauslaulujen määrän kasvu mennee Hagarin piikkiin, mutta sellaiset kappaleet kuten Dreams ja Summer Nights ovat biiseinä todella vahvoja. Syntikkavetoinen Why Can't This Be Love lienee silti 5150:n isoin hitti. Siitä julkaistiin maxisinglellä ns. extended version joka on reilun minuutin CD-versiota pidempi. Levy nousikin aikoinaan Amerikan listojen kärkeen, ja oli kaikille tekijöilleen heidän ensimmäinen number one hit.

Bailumusiikkia etsivälle tämä levy on hyvä valinta. Kitarasankarien fanit jättävät tämän ehkä vähemmälle huomiolle. Kaveriltani lainaama saksalainen vinyyli soi mallikkaasti, ja kun remasteroitua CD:tä ei ole kuulunut, vinyylin omistajan ei kannata vaihtaa digilevyyn. Itselläni on Amerikassa valmistettu, mutta japanilaiset kansietiketit ja sanat sisältävä LP. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit