Building The Perfect Beast
Vuosi 1984 oli mullistava musiikkivuosi omassa elämässäni. Ykkösbändini Deep Purplen uudelleen kasaamista ja ensimmäistä ostamaani CD-levyä suurempi asia oli kuitenkin taivaskanavien saapuminen kotiini. Isäni uutisaddikti toi hänelle BBC ja CNN mutta samalla talon nuoriso pääsi käsiksi MusicTV:n valtavaan musavideo tarjontaa. Yksi sieltä bongaamani biisi oli Don Henleyn Boys Of Summer. Upean videon innostamana ostin kesällä 1985 Building The Perfect Beast.

Tätä kirjoittaessani olen kuunnellut BTPB:a yli 30 vuotta ja aivan kuten Henleyn Eagles-ajan parhaimmat teokset levy ei ole menettänyt viehätystään pienimmässäkään määrin. Jos autosaarelle saa ottaa mukaan vain 10 levyä, Building The Perfect Beast on yksi niistä.

Levyn ilmestymisen aikoihin LP oli ehdottomasti tärkein musiikin julkaisuformaatti. Nuoruuden bisneksistä saaduilla rahoilla hankittu CD-soitin kaipasi kuitenkin seurakseen myös CD-levyjä. Olin lukenut Soundista että Building The Perfect Beast CD sisältää yhden loistavan bonuskappaleen joten näin lähes tuplat kalliimmalle levylle tuli hiukan enemmän järkiperusteita. Tuo kappale on nimeltään A Month Of Sundays ja se on ehdottomasti yksi CD:n parhaista biiseistä. Innostuin 2000-luvulla uudestaan vinyylilevyistä ja hankin vinyylisen Beastin ensimmäisen kerran levyhyllyyni. Pian sinne päätyi myös Boys Of Summer maxi-single, jonka kääntöpuolella on tuo CD-bonusbiisi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit