World Wide Live 2004 (video)
En seurannut 2000-luvun alussa Micheal Schenkerin uraa. Kuuntelin kirtaristin 2003 julkaistun Arachnophobiac-albumin vasta vuosia myöhemmin. Kiertuevideon näin vasta 2014, jolloin löysin hankin sen divarista muutamalla eurolla.

Michael Schenker Groupin 2000-luvun alun miehityksessä ei ole itselleni tuttuja muusikoita. Laulaja Chris Logan oli mukana jo 2001 julkaistulla Be Aware Of Scorpions, mutta muuten studiolevyjen miehitys ei ole säilynyt tälle kiertueella asti. Loganin lisäksi kitaristi ja kosketinsoittaja Wayne Finlay oli mukana jo 1999 äänitetyllä The Unforgiven World Tour -livellä. (Finlay on sittemmin jatkanut tiivistä yhteistyötä Schenkerin kanssa).

Michael Schenker vaikuttaa paikoin väsähtäneeltä, ja pipo silmillä soittava pelimanni vaikuttaa parhaat päivänsä nähneeltä. Onneksi muu porukka kompensoi tilannetta ja varsinkin basisti James Jonesin lavaolemus on paikoin todella punk. Rumpali Pete Holmes piiskaa ryhmää tanakalla kompilla ja musiikillisesti bändi on yllättävän hyvässä kuosissa. Schenker oli lähtenyt pari vuotta aiemmin UFO:sta, mutta sitä ei juuri hänen setistä huomaa sillä puolet setistä tulee heiltä ja puolet MSG:ltä, näistä kaksi tulee uudelta Arachnophobiac-levyltä. 

Puolalainen kuvausryhmä on saanut aikaiseksi ihan laadukasta kuvamateriaalia, mutta 2004 ei heilläkään ole ollut käytössä HD-tason kameroita, joten isosta televisisosta kriittisesti katsottuna kuvajälki on paikoin rakeista ja röpelöistä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit