Van Halen: Live Without A Net (video)
Harva osasi kuvitella kuinka mahtavan comebackin Van Halen teki palkatessaan uudeksi laulajaksi musiikkibisneksestä muihin liiketoimiin siirtymässä olleen Sammy Hagarin. Bändistä soolouralle siirtynyt David Lee Roth oli vienyt mennessään tuottajan ja managerin. Myös levy-yhtiössä epäiltiin bändin mahdollisuuksiin ilman karismaattista keulakuvaa. Sen minkä Hagar häviää edeltäjälleen showmiehenä hän paikkaa muusikkona. 

Live Without A Net oli ilmestyessään bändin ensimmäinen konserttivideo. Bändi esiintyy huimalla intensiivisyydellä ja vauhdilla. Keikkaa katsoessa kotisohvalta otsaan pukkaa hikeä kun katsoo Michael Anthonyn ja Eddie Van Halenin sekä erityisesti Sammy Hagarin juoksua ja hyppyjä  lavalla, jonka on rakennettu avonaiseksi sallien yleisön myös bändin taakse. 

Bändi promoaa tällä kiertueellaan uutta 5150 levyä ja sen biiseistä peräti kuusi on illan setissä. Koska kyseessä on klassikkolevy, jolla bändi hankki itselleen uuden elämän ja itse asiassa nousi uudelle tasolle, puolustaa uusi materiaali paikkansa. Bändin setti muuttui vuonna 1985 suuresti sillä uusien kappaleiden lisäksi keikka avataan kahden kitaristin voimin Hagarin soittaessa komppia There Is Only One Way To Rock biisillään. Toisen Hagar biisin I Can't Drive 55 aikana laulaja kiipeilee lavan päälle, lähelle hallin kattoa rakennetulle kävelyrampilla. Kun Sammyn soolobiisien lisäksi keikka päätetään raivokkaaseen Led Zeppelin rokkiin Rock 'N' Roll, mahtuu mukaan yllättäen vain kaksi David Lee Rothin aikakauden kappaletta.

En löydä tästä videosta juuri mitään moitteen sanaa. Eddien ja Sammyn vaatetus on tietysti lähes ällöttävää, varsinkin keikan alussa ennen kuin hikiset miehet vähentävät sitä naiskatsojien mieliksi.  Toinen aikakauden muotiseikka pistää myös korvaan nimittäim Alex Van Halenin rumputomit ovat sähköiset. Aidoilla kannuilla saadaan mielestäni parempi ääni.

Sammy Hagar kirjotti Red-kirjassaan ylistyssanoja bändiin liittymisen ja ensimmäisen levyn ajoista. Bändin hyvä yhteishenki huokuu kahtena iltana kuvatusta keikasta. Vaikka varsinkin Alex ja Michael ovat silminnähden kännissä, näkee bändin jäsenten välisen vilpittömän kaveruuden ja hyvän bailufiiliksen mikä tarttuu myös katsojaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit