Departures
...And You Will Know Us By The Trail of Dead -fanit huomio! Autry Fulbright II:n ja Jason Reecen bändi Midnight Masses on julkaissut ensimmäisen kokopitkänsä (21.7.2014).
Se on aika lailla erilaisen yhtyeen tai ryhmän tekele kuin vuoden 2009 Rapture, Ready, I Gazed at the Body -EP, joka oli seesteistä jopa utuista taidefiilistelyä.

Alun perin kaveruksen perustivat bändin, koska Autreyn piti purkaa isänsä menetyksestä syntyneet tunteet johonkin. EP:n alakuloisuus selittyy tuolla. Vielä ennen EP:n äänityksiä yhtyettä auttoi TV On The Radion Gerrard Smith. Hän oli mukana vielä kun yhtye valmistautui menemään studioon äänittämään tätä levyä. Valitettavasti syöpä vei hänet. Sen jälkeen Autry ja Jason keskittyivät hetkeksi The Trail of Deadin tekemisiin.

Viime vuonna nuo kiireet helpottivat ja bändi aktivoitui jälleen. Ja pitää kai puhua pikemminkin ryhmästä Autryn kavereita ja heidän tuttujaan. Levyllä on useita rumpaleita, basisteja ja kitaristeja. ... The Trail of Deadin Jamie Millerkin on mukana soittamassa vähän kaikkea ja tuottajana. Pääosan laulamisesta hoitaa Autry.

Musiikiltaan Departures on värikäs kokoelma progea, poppia, psykedeliaa, soulia ja jopa Krautrockiksi ajateltavaa hälyä. Yhtyeen soundi menee jonnekin TV On The Radion ja The Trail of Deadin välimaastoon. Noita yhtyeitä hallitseva aggressio Departuresilta kuitenkin puuttuu täysin. Tämä on tyyliltään ehkä aavistuksen helpommin lähetyttävää. Jos tämän vuoden positiivista yllättäjää etsittäisiin, niin tässä olisi vahva ehdokas saamaan tuon tittelin.

 Departures on pakollinen hankinta TV On The Radio- ja ...The Trail Of Dead -faneille.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit