Throw
Skottilainen Flood Of Red on erikoisen päättäväinen ja ehkä siksi poikkeuksellisen ahkera yhtye. Se on niitä porukoita jotka vielä hyötyivät MySpacen tuomasta suosiosta. Se ei nyrpistänyt nokkaansa yhdellekään keikkatarjoukselle. Niinpä pelkästään kotisaarellaan se on soittanut 176 eri kaupungissa tai kylässä. Vaikka kyseessä on nuorten jamppojen bändi, tuo kokemus kuuluu itsevarmuutena levyltä.

Throw on aika hankala levy. Siis ainakin, jos sille pitää etsiä joku kategoria tai genre. Eikö niin ole tapana? Flood Of Red, joka lienee napannut nimensä ...And You Will Know Us By The Trail of Deadin kappaleesta, kirjoittaa hyvin paljon toisistaan poikkeavia sävellyksiä. Yhtyeen solisti esittää kuitenkin ne kaikki samalla, hänelle itselleen luonnollisella tyylillään. Jordan Spiersin ääni on korkea ja tietyllä tapaa ja paikka paikoin voimatonkin. Omaperäinen se on. Joku vuosi sitten, kun EMO-tyyli oli pinnalla, hän olisi varmasti ollut nuorison idoli numero yksi. Ja voi olla, mistä minä tiedän. Paikoin hän kuulostaa Perry Farrellilta. Kuunnelkaa Lashes. Se ei ole huono juttu.

Musiikki tällä levyllä siis on vaihtelevaa. Välillä yhtye soittaa raskaita heviriffejä Black Sabbathin ja kumppaneiden hengessä. Seuraavassa hetkessä se vaihtaa The Curen henkiseen poppiin. Kuulija ei välty myöskään post-rockilta, progelta eikä psykedelian puolelle menevistä biiseistä. Kokeilkaa Hiding Out. Onpa levyllä ainakin yksi Led Zeppelin -sävuinen folk-raitakin, Ye Die, Ye Die. Muutama vuosi sitten hajonnut Oceansize saattaa olla tälle porukalle jonkinlainen esikuva. Ainakin olen kuulevinani yhtäläisyyksiä. Enkä ollenkaan huonossa mielessä. Tähän ryhmään pitää ehdottomasti tutustua paremmin. Ja unohtaa se lokerointi.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit