Redeemer of Souls
Judas Priestin Nostradamus oli minulle aikanaan kova pala purtavaksi. Teemalevystä ei saanut millään makua. Eipä tuohon ole tullut palattua. Biisin tai pari kuuntelee joskus. Redeemer of Souls on toista maata. Bändi ei teeskentele, eikä hienostele, se tekee taas ylpeästi yksinkertaista metallia.

Redeemer of Souls oli Richie Faulknerin ensimmäinen Judas Priest -levy. En tiedä mikä hänen panoksensa oikeasti on, mutta epäilen hänen tuoneen uutta virtaa. KK Downing lienee eri mieltä. Levyn avaava Dragonaut alkaa vaisulla riffillä. Rob Halford pelastaa kappaleen. Hän pelastaa levyllä monta biisiä. Joskus laulumelodiat vaan toimivat paremmin kuin toisella kerralla.

Klassikko tämä levy ei ole. Moiseksi se on aivan liian pitkä. Taitaa se silti olla parasta Judas Priestiä sitten Painkillerin. Rehellisesti on sanottava, että edes klassikoksi nimettäviä kappaleita levyltä ei löydy. Lähimpänä moista statusta ovat juuri Dragonaut ja nimibiisi. Pidän kovasti myös Halls of Valhallasta. Se päätyi myös kiertueelta julkaistulle Battle Cry -livelle.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit