Angels of the Apocalypse
Timo Tolkin rock-ooppera etenee. Nyt ollaan toisessa osassa. 4 enkeliä, Tuli, Tuuli, Vesi ja Maa ovat edelleen huolissaan maapallomme tilasta. Noiden aikamatkaajien mielestä täällä on hurjan surullista ja synkkää. He antavat ihmiskunnalle viimeisen varoituksen. Loppu lähestyy ja on lopulta väistämätön.

Ensimmäisellä Timo Tolkki’s Avalon –levyllä The Land of New Hope kosketinosastolla kuultiin muistaakseni Jens Johanssonia ja Derek Sheriniania. Tällä kertaa kiippariosuudet soittaa Stratovariuksesta tuttu Antti Ikonen. Tuon ryhmän perustaja Tuomo Lassila soittaa rumpuja. Vanha ryhmä on siis koolla taas. Mahtipontisuutta levylle on palkattu luomaan ranskalainen Nicholas Jeudy, jonka pitäisi olla alansa osaaja. Äänikuva ei ole huono, mutta ei varsinaisesti yllätäkään. Soitto ja musiikki tällä levyllä kuitenkin pääasiassa toimivat. Hard rock -raita Neon Sirens on vähän väärässä seurassa. Muuten musiikki on sellaista kuin metalliselta oopperalta voi odottaakin.

Angels of the Apocalypse kaatuu laulajien ponnettomiin, ihmeen kireisiin ja välillä nuottia hipoviin esityksiin. Laulukopissa ovat käyneet , Floor Jansen, Simone Simons, Fabio Lione, David DeFeis, Zachary Stevens, Elize Ryd ja Caterina Nix. En tiedä kuinka tunnettuja nimiä nämä ovat, mutta ainakin Jansenin ja Stevensin olisi pitänyt pystyä paljon parempiin esityksiin. Nyt joko rimaa ei ole ollut tai se on ollut hyvin matalalla. Ehkä ulkopuolisen tuottajan käyttämistä voisi harkita, jos tämä tarina jatkuu vielä kolmannella osalla.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit