Van Halen: Best Of Volume I
Van Halenin ensimmäinen kokoelma julkaistiin turbulenssiin aikaan syksyllä 1996. Sammy Hagar oli saannut potkut edellisen vuoden lopulla, ja bändi oli kiinnittänyt kesällä 1996 bändin uudeksi laulajaksi Mitch Malloyn. Häntä ei oltu kuitenkaan esitelty julkisuuteen ja ehkä sen vuoksi bändi uskaltautui studioon myös David Lee Rothin kanssa äänittäen tälle kokoelmalevylle entisen laulajansa kanssa kaksi uutta kappaletta. Vaikka studiossa yhteistyö pelasikin, alkuperäisen Van Halenin esiintyminen MTV-gaalassa 4.9.1996 todisti miljoonille televisiokatsojille että bändin kolmikko hädintuskin kesti ylikierroksilla käynyttä Rothia. Malloylle bändin toiminta hänen selän takana aiheutti niin paljon pahennusta että hän erosi bändistä.

Kokoelmalla on kahdeksan albumiraitaa Rothin aikakaudelta 1978-1984 ja kuusi Sammy Hagarin ajalta 1985-1995. Niiden lisäksi sillä on kolme biisiä, joita ei löydy bändin aiemmilta studiolevyiltä. Mainitun kahden David Lee Rothin kanssa tehdyn uuden biisin lisäksi kokoelmalta löytyy keväällä 1996 julkaistu Twitter-leffan soundtrackilta löytyvä Humans Being. Tuo biisi jäi Sammy Hagarin viimeiseksi studioesiintymiseksi bändin riveissä.

Molemmat uudet David Lee Rothin kanssa tehdyt biisit ovat kiinnostavia kappaleita tosin ilman hitti- tai legenda-ainesta. Itse pidän silti suoraselkäisistä reunioneista, jotka lähtevät halusta tehdä yhdessä uutta musiikkia. Tässä tapauksessa aivan tästä ei tainnut olla kyse.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit