Live in NYC
 Los Angelesin ehkä kuuluisimmat vaihtoehtorokkarit soittivat klubikeikan New Yorkissa 29.12. 2012. Konsertti julkaistiin livelevynä ja -DVD:nä heinäkuussa 2013. Jane's Addictionin esikoislevy, vuoden 1987 XXX, oli myös live. Vaikka yhtyeen pari viimeistä studiolevyä ovatkin olleet soundeiltaan kerrassaan erinomaisia, väitän että nimenomaan yleisön edessä, hyvän illan sattuessa kohdalle, tämä porukka on parhaimmillaan. New Yorkissa kaikki tähtimerkit osuivat paikoilleen.

Perry Bernstein syntyi ja kasvoi New Yorkissa. Hänen isänsä oli kultaseppä, joten ihan surkeista oloista hän ei ole kotoisin. Iso Omena on Kaliforniassa Perry Farrelliksi nimensä muuttaneelle solistille edelleen tärkeä kaupunki. Toisaalta kukapa ei siellä haluaisi menestyä ja onnistua. Tämän konsertin perusteella tuo kaupunki, kaikki sen erilaiset friikit, rakastavat Jane’s Addictionia. Yleisö suorastaan syö erittäin hyväntuulisen Farrellin kädestä. Meininki on eläväistä ja värikästä niin lavalla kuin katsomonkin puolella.

Settinsä puolesta Live in NYC ei monia yllätyksiä tarjoile. Oikeastaan yllätys on se että uusia biisejä on mukana vain kaksi. Tosin niistä ensimmäisenä kuultava Just Because on jo vuodelta 2003. Tuoreimmalta Jane’s Addiction -levyltä kuullaan vain videokappale Irresistible Force (Met the Immovable Object). Tarra CD:n kannessa väitti, että esityskerta olisi ensimmäinen. Mene ja tiedä. Hyvältä tuokin kuulostaa, eikä häpeile yhtään klassikoiden, kuten Mountain Song, Ocean Size, Ted, Just Admit It..., Three Days ja Jane Says, seurassa. Seuraavaa studiolevyä odotellessa.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit