Live In Rome
Niin Marillion-fani kuin olenkin, täytyy tunnustaa, että en tiennyt kitaristi Steve Rotheryn Kickstarter-projektista, tai siis soololevystä jonka fanit rahoittivat, The Ghosts of Pripyat. Se ilmestyy syyskuun loppupuolella. Se että tämä aiemmin tänä vuonna äänitetty Rooman keikka ilmestyy kuukautta aikaisemmin elokuussa on vähän yllätys. Käsittääkseni tällä livellä kuullaan lähes kaikki studiolevyn kappaleet. Vain nimiraita puuttunee. Markkinointia?

Kun kuulin, että Steve Rothery on kerännyt itselleen soolobändin, ihmettelin mitä soittaisi keikoilla. Vastaus on soolomateriaalia ja tietysti Marillionia. Yhtyeen muodostavat Dave Foster - kitara, Leon Parr - rummut, Yatim Halimi - basso. Heidän lisäkseen keikalla esiintyvät solistit Manuela Milanese ja Alessandro Carmassa sekä kosketinsoittaja Riccardo Romano yhtyeestä RanestRane, jonka A Space Odyssey -levyllä Rothery vieraili. Keikan kaksi viimeistä kappaletta Materna Luna ja Monolith pt.2 ovat tuolta teemakiekolta.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, The Ghosts of Pripyat on Rotheryn ensimmäinen soololevy. Tyylillisesti se ei ole mikään irtiotto Marillionin tyylistä. Mihin niistä raidoista pääsisi. Musiikki on siis maalailevaa, fiilistelevää ja erittäin kaunista. Studiolevy on varmasti sellainen, joka sopii jokaisen Marillionista pitävän levyhyllyyn. Myös David Gilmour- ja Steve Hackett -faneille sen luulisi kelpaavan. Ykköslevy, joka koostuu instrumentaaleista on valtavan hyvä. En kuvaile kappaleita sen kummemmin, kun jokainen voi niihin perehtyä jo kuukauden kuluttua. Kakkoslevyllä kuullaan ”covereita”, eli Marillionia ja RanestRanea. Niiden versiot ovat hyviä, mutta laulajilla on mahdoton tehtävä onnistua saavuttamaan h:n tai Fishin tunnetaso esityksissään. Mielellään tuon toisenkin kiekon silti pyöräyttää. Easter on koskettava kuten aina. Tupla-CD:n mukana tulee myös DVD jolla on koko konsertti.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit