Payment Of Existence
Jos kaikki nykyhevi olisi yhtä hyvää ja vivahteikasta kuin norjalaisen Communicin viimeisin levy Payment Of Existence, näiden kiekkojen arviointi olisi perin mukavaa puuhaa. Onneksi niin ei ole, koska silloin kaikki haluaisivat näistä levyistä kirjoittamaan. Vaan kyllä näitä musiikillisia helmiä saisi osua kohdalle hieman useammin. Nimenomaan tällä progen raskaammalla saralla.

Kitaristi laulaja Oddleif Stenslandin, basisti Erik Mortensenin ja rumpali Tor Atle Andersenin muodostama Communic oli ollut tämän levyn ilmestyessä kasassa vasta reilut viisi vuotta, mutta silti se on ehtinyt julkaisemaan jo kolme levyä. Payment of Existence on tuo kolmas. Ja ainakin levy-yhtiön tiedotteen mukaan aikaisemmatkin ovat olleet hyviä.

Payment Of Existencen voi hyvällä syyllä luokitella progressiiviseksi metalliksi vaikka johonkin Dream Theateriin on matkaa yhtä paljon kuin Kissillä Rushiin. Soundiensa puolesta levy tuo mieleen 90-luvun alussa toimintansa lopettaneen Sanctuaryn parhaan levyn Into The Mirror Black. Vertailuista huolimatta Communic pelaa ennen kaikkea omillaan ja hyvin pelaakin. Kappaleet ovat pitkiä ja täynnä toisiaan täydentäviä yksityiskohtia. Kun levy muutaman kuuntelukerran jälkeen aukeaa, sen kanssa ei tylsää hetkeä vietä. Tässä on kerrankin bändi jonka seuraavaa levyä voi odottaa suurella mielenkiinnolla.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit