The Frantic Four Final Fling (CD/DVD)
Status Quon alkuperäinen nelikko hajosi 80-luvun alussa ja toimintansa lopettaneen bändin viimeiseksi yhteiseksi keikaksi uskottiin jäävän miljardin TV-katsojan edessä heinäkuussa 1985 soitettu Live Aid. Fanien suureksi iloksi bändin jäätävän kylmät välit saatiin lämpenemään ja sen alkuperäinen nelikko osallistui 2012 heistä kertovan dokumenttielokuvan tekoon. En ole tätä leffaa nähnyt, mutta sitä varten bändi esiintyi televisiostudiossa. 

Tämä videokeikka kuvattiin bändin suurta suosiota saaneen Britannian kiertueen viimeisellä keikalla. En ole nähnyt sitä mutta kuuntelin keikan tiedostomuodossa pian sen ilmestyttyä. Tiesin ennakkoon että keikka perustuu pitkälti bändin lokakuussa 1976 äänittämiin keikkoihin, joista kasattiin sen ensimmäinen livelevy. Alkuperäinen tarkoitukseni oli kuunnella keväällä 1977 julkaistu Live, jonka olin hankkinut useamman kuukauden aikaisemmin, mutta päätin tällä kertaa toimia epäkronologisesti.

Status Quon alkuperäisestä nelikosta kitaristit Francis Rossi ja Rick Parfitt ovat soittaneet bändissä uudesta startista 1986 lähtien, mutta rumpali John Coghlan ja basisti Alan Lanchester eivät ole jatkaneet bändihommia. Jälkimmäiset herrat ovat taatusti harjoitelleet kovasti ennen paluuta mutta tästä huolimatta bändin soitanta on paikoin töksähtelevää ja välillä tuntuu ettei koneen kaikki sylinterit ole käytössä. Mutta soitto kuitenkin toimii, toisin kuin laulu, joka on välillä aika tuskallista kuunneltavaa.

palaan arvosteluun kun olen nähnyt keikan  

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit