Twice Removed From Yesterday
Robin Trower oli useita vuosia niiden artistien joukossa, joihin ajattelin joskus paneutuvani. Se hetki siirtyi ja siirtyi kunnes 2014 vinyyli-innostuksen saatuani ostin paljon hänen tuotantoa. Samaan aikaan Chrysalis julkaisi kitaristin viisi ensimmäistä levyä yhdessä paketissa. Lainasin sen kirjastosta voidakseni kuunnella Troweria myös automatkoilla.

Tätä kirjoittaessa olen kuunnellut Robinin laajaa tuotantoa varsin niukasti mutta Twice Removed From Yesterday'tä sitäkin enemmän. Kun aikoinaan nuorena ensimmäisen kerran kuuntelin miehen musiikkia, en osannut sijoittaa sitä mihinkään genreen. Nyt kolmekymmentä vuotta myöhemmin olen samassa tilanteessa, mutta en anna sen häiritä. Trower ja basistilaulaja James Dewar tulivat Frankie Millerin saivat rumpaliksi Reg Isidoren ja tämä trio onnistuu tällä albumilla hienolla tavalla. 

Crysalis julkaisi 2011 kolme Trower-boxia. Näistä yksi sisältää kuusi BBC-taltiointia. Maaliskuussa 1973 äänitetyn session neljä biisiä tulevat Twice Removed From Yesterday'ltä, mutta puoli vuotta myöhemmin kolme biisiä neljästä on uusia, jotka julkaistiin vasta 7 kk myöhemmin.

Petri Myllylä

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit