Bridge Of Sighs
Vuosikymmeniä musiikkia aktiivisesti harrastettuani olen myös lukenut paljon siitä kertovia kirjoja ja lehtiä. Jossakin ja joskus muistan lukeneeni ylistäviä arvioita Bridge Of Sighs -levystä. Ehdin hankkia työpaikan ulkoiselle kovalevylle useamman Trower-albumin, ja niitä myös hiukan kuunnelle ennen kuin kesällä 2014 vinyyli-innostuksen vallassa tilasin edullisia englantilaisia levyjä kotiini. Säntillisesti aloitin niiden kuuntelun kitaristin 1973 julkaistusta esikoislevyistä ennen siirtymistä keväällä 1974 julkaistuun Bridge Of Sighs.

Kuunneltuani hankkimani vinyylin muutamaan kertaan innostuin Trowerin musiikista niin että hain kirjastosta lainaksi 2014 julkaistun viiden ensimmäisen levyn laatikon. Kuunnellessani automatkalla Bridge Of Sighs'ia minua ihmetytti miksi ihmeessä en ollut aiemmin innostusta tästä levystä. Se on nimittäin aivan mahtava! Päähuomio on tietenkin Robinin soitossa, mutta muutama vuosina hänen kanssa soittanut basisti Jemes Dewar varastaa välillä huomion ensilevyä selvästi rohkeammalla laulullaan. Levy jäi rumpali Reg Isidoren viimeiseksi tässä triossa. 

Robin Trower sai itselleen BBC:stä kelpo vauhdittajan uralleen. Miehen ensimmäinen neljän biisin BBC-sessio oli maaliskuussa 1973, ja toinen jo puolen vuoden kuluttua. Tuolloin hän esitteli kolme uutta biisiä, joita ei oltu vielä äänitetty saati julkaistu. Crysalis kasasi 2011 kuusi BBC-esiintymistä tupla-CD:lle. Siltä löytyy kuusi Bridge Of Sighs'in seitsemästä kappaleesta. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit