I Love Rock 'n' Roll
Joan Jett näki 1976 The Runaway'in Englannin kiertueella televisiosta The Arrowsin esittämässä biisiään I Love Rock 'n' Roll. Kolme vuotta myöhemmin tyttöbändit hajottua Jett äänitti biisin ensimmäisen kerran, mutta vielä tuolloin se ei noussut hitiksi. Toinen kerta toden sanoo sillä kun biisi julkaistiin Amerikassa singlenä alkuvuodesta 1982, se nousi listaykköseksi ja oli yksi vuoden suurimpia hittejä. 

Kuulin I Love Rock 'n' Roll -biisin ensimmäisen kerran ollessani kesällä 1982 Englannissa kielikurssilla. Muiden 16-vuotiaiden kanssa soitimme biisiä useita kertoja illassa erään pubin vakioasiakkaiden ärsyyntymisestä välittämättä. Innostukseni biisiä kohtaan ei ole kaikonnut vaikka pubit ja siellä joudut oluet ovatkin taaksejäänyttä elämää. 

I Love Rock 'n' Roll LP ei ole aivan sitä mitä sen nimikappale antaisi odottaa. Levy on siloinen ja puhdas, ei rupinen ja vaarallinen. Itselleni sen ensikuuntelu oli pienoinen pettymys. Se on tehty massoille ja onnistui luomaan formaatin tyttö-rockarista. I Love Rock 'n' Roll oli ilmestynyt jo 1981 lopussa, mutta itse ostin sen vasta 2014. Hyllyssäni oleva levy on ensiprässäys, jolla viimeisenä biisinä on levyn joulusesongille sopiva Little Drummer Boy. Seuraavan vuoden puolella samalla katalooginumerolla olevissa levyissä sen tilalla on Jettin oma biisin Oh Woe Is Me. Vuonna 1998 julkaistu remasteroitu CD sisältää luonnollisesti molemmat biisit, yhden sinkun kääntöpuolen ja pari sessioista ylijäännyttä biisiä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit