Welcame
Enpä voi väittää tuntevani kovin monia ranskalaisia bändejä, saati metalliryhmiä. Äkkiseltään vain sikäläisen punkin esi-isät Trust tulee mieleen. Rankemmalle musiikille on kuitenkin tuossa maassa ollut aina tilaus. Siellä järjestetään suuria metallifestareita. Ei ole siis ihme, että sieltä tulee osaavia omiakin bändejä. Rise Of The Northstarin suosittelijoiden lista on turhan pitkä tässä listattavaksi, todetaan vain että thrash metallin ja hardcoren luojien joukosta löytyy valtavasti tukea tälle melko tuoreelle ryhmälle.

Muutaman EP:n jälkeen Welcame on Rise Of The Northstarin ensimmäinen kokopitkä. Bändin tyyli on erikoinen. Omaperäinen on oltavakin, jos aikoo nykyään pärjätä. ROTNS, kuten bändi myös tunnetaan, yhdistelee tyylissään japanilaista manga-sarjakuvaa ja erityisesti sen väkivaltaisia juttuja, Biohazardin tyylistä New York Hardocorea, Slipknotin kaltaista vihaista ärjyntää ja teräviä thrash riffejä. Bändi pukeutuu keikoilla japanilaisiin koulupukuihin ja solistilla on aina kasvot peitettynä. Omaperäistä? New York lienee sen verran universaali kylä, että siitä sopii laulaa kenen vaan, ainakin Simon Says niin. Ja tuosta kaikesta edellä mainitusta huolimatta tämä ryhmä on aivan aidon ja vakuuttavan kuuloinen.

Levyn avausraidan What The Fuck alku tuo mieleen Suicidal Tendenciesin You Can’t Bring Me Downin. Intron jälkeen Rise Of The Northstar laittaa kaiken peliin, eikä tätä porukkaa pysäytä sen jälkeen mikään. Tuo ST-asenne on mukana koko levyn ajan. Hittojako tässä anteeksi pyytelemään? Bändi ei kumartele kenellekään ja ne joille säksätetään saavat ottaa palautteen vastaan korvat kuumottaen. Kirosanoja viljellään runsaasti, se kuuluu macho-tyyliin. Ja pahoja poikiahan nämä tietty ovat. Yo! Kun levy on vielä soundeiltaan eriomainen, pakkohan tätä on digata! Kuten sanonta menee: ”Straight From the Heart!”

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit