Live With Intronaut
Cloudkicker on yhtä kuin Ben Sharp. Hän tulee Columbuksen kaupungista Ohion osavaltiosta. Siellä hän tekee musiikkiaan omaksi ja muiden iloksi. Silloin tällöin hän julkaisee biisin tai EP:n ilmaiseksi ladattavaksi kotisivultaan. Cloudkickerin ensimmäinen levy ilmestyi vuonna 2008 ja viimeisin Subsume on viime vuodelta. Keikkoja hän ei ole tehnyt, ennen kuin nyt siis.

Intronaut on Los Angelesista tuleva progressiivista metallia tai modernia möykkää soittava yhtye. Bändi yhdistelee musiikissaan polyrytmejä, kimuranttia progea, ankaraa heviä ja ihan silkkaa jatsia. Heidän musiikkinsa on monilta osin samankaltaista Cloudkickerin kanssa. Intronautin erinomainen Habitual Levitations –levy ilmestyi viime vuonna Century Median kautta. Levyn promokiertueen jälkeen yhtyeellä oli hetki aikaa miettiä jatkoaan. Kitaristit keksivät ehdottaa yhteistyötä Benille, joka aikansa ajatusta puntaroituaan suostui. Intronautista tuli Cloudkickerin taustabändi.

Maaliskuussa Intronaut ja Clouckicker löivät vihdoin hynttyyt yhteen ja lähtivät tien päälle soittaakseen muutaman konsertin. Homma tuntui niin toimivalta, että porukka kävi texasilaisessa studiossa äänittämässä settinsä livenä, yleisön edessä. Paikalla olivat myös kamerat ja muutamia YouTube-videoita konsertista on jo julkaistu. Lopputulos on levyllinen ankaraa, ei kovin haastavaan, mutta ihmeellisen koukuttavaa instrumentaalista post-metallia tai raskasta progea. Kappaleet ovat kovasti toistensa kaltaisia, mutta se ei oikeastaan haittaa. Junnaavuus toimii hypnoosin tavoin. Musiikki ottaa mukaansa ja päästää irti vasta levyn loputtua. Tämä on matka, joka kannattaa kokeilla.

Tero Honkasalo   


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit