Live Bullet
Nuoruudenkaverini lainasi minulle kesällä 1982 ostamansa Bob Segerin Nine Tonight -liven. Muistan äänittäneeni tuon levyn itselleni, mutta vaikka sitä joskus kuuntelinkin Bobin musiikki ei imaissut minua mukaansa, ja kasetti meni pian uusiokäyttöön. Itse asiassa kuuntelin tuon levyn seuraavan kerran vasta 2000-luvulla. 

Kesällä 2014 tilasin ison kasan vinyyliä Amerikasta. Edullisten hintojen sokaisemana tilasin itselleni sekä Nine Tonight että "Live" Bulletin sillä en muistanut kumpi niistä olikaan se nuoruuden tuttu. Näin sain kuunneltavaksi ensimmäisen kerran Segerin ensimmäisen livelevyn ja ehdottoman läpilyöntilevyn. 

Oma Seger-tuntemukseni on niin suopea että en tunne Live Bulletin biiseistä muuta kuin avausraidan Nutbush City Limits sekä Bob Diddly -medleyn. Biisien outous ei kuitenkaan häiritse sillä musaa on kauttaaltaan todella laadukasta. Vaikka Seger ei mikään hitintekijä ollut ollut, live teki useista hänen biiseistä hittejä. Levy on ehdottomasti suositeltavaa kuunneltavaa kenelle tahansa musiikin ystävälle.

Live Bullet julkaistiin samalla viikolla kun Amerikan albumilistan ykkösenä oli sen kanssa hyvin samanlainen 2LP Frampton Comes Alive. Bobin tavoin Peter Frampton oli kovassa nousussa oleva artisti, jolla oli alueellisesti laajoja fanijoukkoja, mutta jota ei kuitenkaan tunnettu vielä maan-, saati maailmanlaajuisesti. Live Bullet muutti tilanteen ja teki Framptonista ja Segeristä tähden.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit