If You Want Blood You've Got It
Hulvaton, Powerage kiertueella Scotlannissa keväällä 1978 äänitetty (ja kuvattu) livelevy on ehdoton hankinta jokaiselle bändin fanille. Levy on nykymittapuun mukaan lyhyt, vain 52 minuuttia. Levy-yhtiö ei ole lisännyt levyn CD-päivitykseen aikanaan sinkulle laitettua Dog Eat Dogia (joka löytyy Backtracks boxilta).

Levyn lyhyys toimii myös tietyllä tavalla sen eduksi sillä se on hengästyttävän raikas ja raju. Biisit vedetään todella intensiivisesti ja bändin aiempina vuosina tekemä pohjatyö kuuluu Skottiyleisöstä, joka elää joka sekunti keikan mukana ja antaa kaikkensa suosikkibändinsä tueksi. Keikan kuvanauhan nähtyään harmittaa ettei bändin lompakossa ollut vielä 1978 rahaa kuvata keikkoja omalla rahalla julkaistaakseen ne teatteri- ja (myöhemmin 80-luvulla) videomuodossa. 

BBC:n Scotlannin osasto oli keikkapaikalla kuvauskalustonsa kanssa. Intensiivinen 37 minuutin lähetys odottaa edelleen virallista julkaisuaan, vaikka osa siitä onkin julkaistu Family Jewels ja Plug Me In -kokoelmilla. TV-ohjelma löytyy kokonaisuudessaan laittomalta piraatti-DVD:ltä Let There Be Rock, jonka kuva on alla. Samaiselta julkaisulta löytyy myös syyskuussa 1978 amerikkalaisen TV-ohjelmaan Midnight Special'iin kuvattu Sin City. Se muuten julkaistiin audiona Bonfire-boxin Volts-levyllä. AC/DC voisi julkaista mahtavan keikan kokonaisuudessaan. Ajatus mahdollisesti tulevaisuudessa julkaistavasta deluxe editionista kihelmöi sillä biisien Dog Eat Dog, Flint Thing ja Sin City kuuluu päästä vihdoin osaksi levyä. Samalla levy kasvaisi tupla-LP:ksi kuten niin monet tuon aikakauden klassikot.

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit