Ozzy Osbourne: Ozzy Live
Ozzy Osbourne äänitti kevään ja kesän 1981 aikana useita keikkojaan. Tuolloin keikkojen äänittäminen ilman tarkoitusta oli sen verran harvinaista että jokin syy näillä äänityksillä on täytynyt ollut. Yksi mahdollinen syys on voinut olla halu ostaa Ozzy ulos hänen managerinsa Don Ardenin levy-yhtiöstä antamalla livelevyn julkaisu Ardenin Jet Records'in tehtäväksi. Näin tapahtuikin, mutta vasta kitaristin Randy Rhoadsin keväällä 1982 tapahtuneen kuoleman jälkeen. 

Ozzy Live on toinen livejulkaisu laulajan 1981 Amerikan kiertueelta. Kiertue starttasi huhtikuun lopulla ja yhtä nopeaa Englannin visiittiä lukuunottamatta bändi paahtoi syyskuun puoleen väliin pitkinpoikin mannerta. Sekä Ozzy Live että 1987 julkaistu Tribute ovat mahtavia livelevyjä, mutta niistä ei ole olemassa tarkkaa tietoa miltä keikoilta ne on koostettu. Tributen väitetään kuitenkin tulevan toukokuun 11. päivän keikalta Clevelandista. Molemmat albumit on julkaistu tuplavinyylinä* ja niiden kolme ensimmäistä puoliskoa ovat materiaaliltaan identtiset ja toistavat kiertuesetin kokonaisuudessaan. Tosin ainakin joillakin keikoilla soitettiin myös No Bone Movies.

Pari sanaa siitä kumpi näistä kahdesta 1981 äänitetystä livestä on parempi. Mielestäni ne ovat niin samanlaisia ettei niitä voi laittaa paremmuusjärjestykseen, ei ainakaan kolmen ensimmäisen ja identtisen levypuoliskon perusteella. Mikäli arvostellaan vain viimeinen levypuolisko niin Tribute vie voiton. Sillä on kaksi alkuperäisen kokoonpanon Englannissa lokakuussa äänittämää biisiä sekä Randy Rhodesin studio out-take Dee. Ozzy Liven viimeinen siivu on mielestäni täysin turha sillä se sisältää vain kaksi 2011 Blizzard Of Ozz CD:n studiobonusta.

*Ozzy Live julkaistiin 2011 kahden ensimmäisen soololevyn superdeluxeedition boxin bonuksena, mutta vuotta myöhemmin siitä otettiin pieni vinyylipainos Record Store Dayn kunniaksi. Oma kappaleeni on numerolta 3553.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit