Is Everybody Listening?
ZOAX on lontoolainen vuonna 2013 perustettu nykyaikaista metallia soittava viisikko. Nimet Adam Carroll - laulu, Douglas Wotherspoon - kitara, Morgan Sinclair - kitara, Joe Copcutt - basso ja Jonathan Rogers -rummut ovat kuulemma tuttuja monista muista yhteyksistä ja yhtyeistä. En tiedä missä olen ollut, kun nämä herrat ovat tehneet urotekojaan. Aivan ovat nimittäin uusia minulle. Tuore on bändikin, joka on näemmä julkaissut kovin mairittelevia arvioita saaneen XIII-EP:n viime vuonna.

Vaan eipä sillä ole väliä kuka musiikkia tekee. Uusiin yhtyeisiin on aina kiva tutustua. Varsinkin jos niillä on jotain oikein mukavaa tarjota. Tai uutta. ZOAX kertoo panostavansa grooveen ja melodioihin. Niinhän ne kaikki. Parin ensimmäisen kuuntelun jälkeen oikein ei jalka vipata, eikä nyt varsinaisesti kertsejäkään jää mieltä häiritsemään. Ehkä bändin koukut ovat salakavalia ja iskevät tai tarttuvat vasta myöhemmin. Tiedä häntä. Koklataan kuunnella lisää.

Is Everybody Listening? on kuuden biisin EP. Tämän saa omakseen vain lataamalla vaikkapa iTunesista. Heti alkuun huudellaan kuuntelevatko kaikki? Kyllä, kyllä. Kaikilla kappaleilla huudetaan ja karjutaan enemmän ja vähemmän ja välillä inistään kuin EMO-solistit silloin kun se oli muotia. Onko Lonely Souls kymmenen vuotta myöhässä? Click on jotenkin tuttu. Muistaakseni Deftones teki jotain sen oloista matskua joskus muinoin. At The Drive-In tulee mieleen useammin kuin kerran Zero Point Seveniä kuunnellessa. Ehkä se groovekin siellä on, jos oikein pinnistelee. Right Words on voimaballadi sanan varsinaisessa merkityksessä. Bändi soittaa nätisti ja Adam karjuu keuhkonsa pihalle. Nättiä.

Tiukasti ZOAX soittaa, sitä ei käy kiistäminen. Kappaleissa on ideaa, sekin on ihan selvää. Ehkä ajattelen nyt liikaa Feed The Rhinon viime vuoden levyä, joka oli vähän saman oloista materiaalia. Se iski kuulijaa päin näköä. ZOAX ei iskussaan ihan osu, sen lähestymistapa tai hyökkäys on ujompi tai hienovaraisempi. Paikka paikoin, kuten viimeissä biisissä Innocent Eyes, bändi vaikuttaa peräti kenkiin katsojilta. Eli ei täysin omaperäinen, mutta varsin kehityskelpoinen ja ehdottomasti mielenkiintoinen ryhmä. Palataan asiaan.Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit