Crush The Sublime Gods
Bändi pukeutuu Suicidal Tendencies -asusteisiin, on huivit ja kaikki. Sen musiikki on hyvin paljon samanlaista thrash metallin ja hardcoren hybridiä kuin Mike Muirin porukan meininki 90-luvun alussa. Nelikko tulee Tukholmasta, sen jäsenet ovat kaikki Dr. Jotain ja he käyttävät hassuja, Infectious Groovesin ja SxTx Tattoon mieleentuovia, pääkallonaamareita. Crush The Sublime Godsin kansi näyttää jostain muinaisesta videopelistä napatulta. Olin aivan hilkulla jättää tämän kiekon kuuntelematta. Kiitos Suicidal Tendencies -Facebook-ryhmän tutustuin kuitenkin yhtyeeseen. Joku oli jakanut TEAMxDEADx-videon sinne. Mielenkiinto heräsi.

Onneksi niin. Crush The Sublime Gods on yllättävän kovaa thrashiä, tai sen tapaista. Tätä kuuntelee ilokseen. Tämä on reipasta, jotenkin vilpittömän kuuloista kaahausta, juuri sellaista kuin se aikanaan oli. Hienostelua ei ole missään. Tohtorit ehkä pukeutuvat kuin SxTx, mutta vaikutteita musiikkiin on otettu kaikilta yhtään tärkeiltä, mielestäni pikemminkin amerikkalaisilta kuin eurooppalaisilta, thrash metal -bändeiltä. Amerikkalaiset olivat aina jotenkin sulavampia ja menevämpiä. Scanners kuulostaa ihan Slayeriltä ja instrumentaali Salvation on mielestäni silkkaa Testamentia. Vaikka solisti DRxMANIAn ääni on melkein kiltti ja jollain tavalla kireä, hän onnistuu esittämään asiansa vakuuttavasti. Eihän Muirikaan mikään kaikkien aikojen kovin laulaja ole, mutta asenne ratkaisee. Taustaryhmä hoitaa asiaan kuuluvat välihuudot ja kertosäkeiden hokemat.

Crush The Sublime Gods alkaa todella hyvin. Final Broadcast -intro johdattaa runnovaan nimikappaleeseen ja sitten tulee tuo yllä mainittu videokappale, joka on yksi levyn parhaista. Eternal Darkness Of The Fucked Up Mind on ehkä jotain Nuclear Assault -osastoa. Buck$ on parin minuutia pikapläjäys SOD:n ja MOD:n henkeen. Olisiko Civilized To Death jotain velkaa Anthraxille? Another Life on hidas ja eniten hardcorea. Biohazard? Yli viiden minuutin mitassaan Force Fed on levyn eepos. Suicidalia. Levyn päättää hidas, raskas ja jotenkin tässä sarjassa eeppinen Wake Up…Join The Dead! Mikäpä siinä mukaan vaan.Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit