Let There Be Rock: The Movie (DVD & CD)
AC/DC:n ensimmäinen konserttileffa Let There Be Rock - The Movie kuvattiin bändin joulukuun 9. päivän iltakeikan 10.000 ihmisen Pavillon de Paris'issa. Bon Scottin kuolema taisi lykätä leffan julkaisua sillä se tuli teattereihin vasta pari vuotta myöhemmin (ja pari vuotta siitä videokasettina). Ajan tavan mukaan keikan väliin on leikattu haastatteluita ja pari fantaisajaksoa. Luonnollisestikaan niitä ei ole myöhemmissä julkaisuissa (kuten 2011 Blu-ray) saatu laitettua bonusvalikon alle ;-)

Keikan intensiivisyys on täysin käsittämätön ottaen huomioon että he olivat esiintyneet jo kertaalleen neljä tuntia aiemmin. Nuoruuden innolla he vievät läpi Highway To Hell kiertueen tutun setin ja vaikka olen kuullut pari vielä parempaa keikkaa, on Pariisi 1979 ehdoton hankinta bändin faneille. Sen ääniraita julkaistiin 1997 osana Bonfire-boxia, mutta erillisjulkaisu odottaa yhä ilmestymistään. 

Videolaarista voi löytää edullisen Let There Be Rock kokoelma-DVD. Sillä ei ole kuitenkaan yhtään Pariisin raitaa, mutta kaikkiaan 18 TV-esiintymistä vuosilta 1978-1980. Niiden joukossa on myös kuusi If You Want Blood -livelevyn biisiä keväältä 1978.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit