Rockin' The Blues Live
Freddie Kingin Bremenissä joulukuussa 1974 äänitetty keikka lähetettiin radiokuuntelijoille, ja nykyään 80 minuutin mittainen lähetys on kuunneltavissa YouTubesta. Kun saksalaiset kasasivat tämän levyn 1983, he ottivat tuolta keikalta mukaan vain levyn avaavan Hideaway ja sen päättävän Blues Band Shufflen. Loput viisi kappaletta tulevat Bremenin satamakaupungissa Bremerhavenissa kymmenen kuukautta myöhemmin soitetulta keikalta. Myös tämä keikka äänitettiin Radio Bremenin toimesta, mutta en tiedä lähetettiinkö sitä koskaan radioaalloilla.

Vaikka en erityisemmin pidä livelevystä, jotka kasataan useamman keikan nauhoista, en koe sitä tässä tapauksessa häiritseväksi seikaksi. Mikä itseäni harmittaa on se että saksalaiset eivät tehneet tästä levystä tuplaa. Bremenin keikan useaan otteeseen kuulleena uskon että muutamat sen kestoltaan pidemmät biisit olisivat antaneet levylle lisää luonnetta ja autenttisen keikan tuntua. Tällaisenaan Rockin' The Blues Live on hiukan lyhyt, varsinkin verrattuna kuusi vuotta myöhemmin julkaistuun Live In Nancy -tuplaan verrattuna. Toisaalta Freddien kitarointia on aina ilo kuunnella ja siksi myös tämä levy kuuluu vahvoihin suosituksiin.

Levy ilmestyi alkujaan mustakantisena mutta omassa hyllyssäni on samoilla levyetiketeillä ja takakannella vastustettu etukanneltaan punainen versio. Siinä kerrotaan levyn voittaneen arvostetun W.C. Handy Awardsin parhaana eurooppalaisena blues albumina 1984. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit