Odyssey
TesseracT:n edellinen studiolevy Altered State on yksi parhaista uusista progemetallilevyistä joihin olen tutustunut moneen aikaan. Sillä monimutkaisuudesta tuli kauneutta ja suorittamisesta tunteita. Siitä oli kiittäminen pitkälti amerikkalaista Ashe O'Haraa, joka lauloi vielä levyn promokiertueen ensimmäisellä osalla. Jostain syystä O'Hara kuitenkin jätti yhtyeen, vaikka suurempi menestys oli jo käsin kosketeltavissa. Bändi ei hätääntynyt, vaan soitti apuun debyyttilevy Onella laulaneen Daniel Tompkinsin.

Tompkinsilta käy niin murina kuin korkealta laulaminenkin. Niinpä tälle yhtyeen ensimmäiselle livelle, joka on äänitetty Lontoon Scalassa 6.11.2014, on valittu kappaleita bändin molemmilta levyiltä. Itse asiassa varsinkin Concealing Fate -osuus on aikamoista herkkua djent-tyylisestä metallista pitäville. Tuo teemateos kuullaan kokonaan, mutta pilkottuna osiin. Ensimmäinen osa on setin viimeinen kappale.

Altered Statelta mukaan on valittu jotain melkein jokaiselta osiolta. Tuo levyhän oli jaettu neljään teemaan. Of Realityltä ei jostain syystä soiteta mitään. Of Matter on parhaiten edustettuna. Siltä kuullaan Proxy, Retrospect ja Resist. Keikan avaava Singularity on Of Energyn ainoa edustaja ja setin lopussa soitettu Nocturne ainokainen Of Mindilta. Tompkins suoriutuu O'Haran lauluosuuksista hatun noston arvoisesti. Tässä tapauksessa täytyy todeta, että vaihtamalla parani, vaikka palasivatkin entiseen.

Vaikka DVD ei mitään häikäiseviä kuvaustemppuja tarjoilekaan, on bändiä ihan katsella livenä. Suosittelen siis CD/DVD -paketin hankkimista, vaikka tämän kaiketi saa myös LP:nä.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit