Sticky Fingers Live
Nuorena poikani 70-luvulla innostui The Beatlesiin. En varmastikkaan tuolloin edes tiennyt 60-luvun lehdistön heille tekemästä kilpailijasta Rolling Stonesista. Bändiin tutustuin todella hitaasti levy kerralaan ja vasta 2010-luvulla taisin kuunnella viimeisimmät itselleni oudoiksi jääneet albumit. Sticky Fingers oli niiden joukossa.

Vaikka Sticky Fingers ei kuulu nuoruuteni soundtrackiin, tykästyin levyyn välittömästi sen ensimmäisen kerran kuultuani. Kovin tutuksi se ei ole kuitenkaan tullut, ja jo tämän takia kuuntelin levyn 2015 liveäänityksen kun se tuli Apple Musiciin. Olen ymmärtänyt että keikka tullaan julkaisemaan myöhemmin kokonaisuudessan. 

Nimensä mukaisesti Rolling Stones vaikuttaa olevan jatkuvasti vierivä kivi. Se ei todellakaan mainaa sammaloitua. Missä erikoisen kuumassa soittovireessä bändi ei kuitenkaan ole. Tämä keikka on tietenkin nostalgianälkäisille faneille ihan täyttä tavaraa, mutta meille jotka suhtaudumme astetta viileämmin bändin tekemiseen, Sticky Fingers Live on kuriositeetti. Jälleen yksi livelevy kymmenien jatkoksi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit